Bingöl’de baz istasyonu 6 köyü mağdur etti

Bingöl’de baz istasyonu 6 köyü mağdur etti

Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Servi Bölgesi, Gönülaçan Köyünde arızalanan baz istasyonu, başta öğrenciler
Ana Sayfa GÜNDEM 4 Şubat 2022 9 Görüntüleme

Bursa Mudanya’da belediye ‘sosyal tesis’ açtı

Bursa’nın Mudanya ilçesinde mülkiyeti Mudanya Belediyesi’ne ait olan dönemin Belediye Başkanı Hasan Aktürk tarafından yapılan ve protokolle Milli Eğitim’e tahsis edilen ‘Öğretmen Evi ve Lokali’ olarak kullanılan tesisi mahkeme yoluyla geri alan Hayri Türkyılmaz başkanlığındaki yönetim, tesisi ‘MUDAŞ Sosyal Tesisi’ adıyla kendisi işletmek üzere yeniden açtı.

BURSA (İGFA) – Mudanya’da iki yıldır tadilat gören eski Öğretmen Evi, belediye şirketi olan MUDAŞ’ın sosyal tesisi olarak hizmet vermeye başladı.

İçinde kütüphane, 7 odalı konuk evi, restoranın bulunduğu sosyal tesisin açılışını yapan Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanyalıların sosyal ve kültürel faaliyetlerini yürütebileceği bir mekan haline getirilen tesisin ilçeye değer katacağını öne sürdü.

Tesisin açılışını eşi Gülbahar Türkyılmaz ve CHP Mudanya İlçe Başkanı Ömer Aydın’ın yanı sıra ilçe yöneticileri ve meclis üyeleri birlikte yapan Başkan Hayri Türkyılmaz, “Söz verdiğimiz bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Sosyal tesis toplantılara ve eğitimlere ev sahipliği yaparken, kitaplarla buluşmak isteyen okurları ağırlayacak” dedi.

Hatırlanacağı gibi 2012 yılında yapılan ve protokolle Milli Eğitim’e ‘Öğretmen Evi’ olarak tahsis edilen tesisin, meclis kararı olmaksızın Milli Eğitim’e devredildiği iddiasıyla Hayri Türkyılmaz başkanlığındaki yerel yönetim açtığı ‘tahsis iptali’ davasını 2020 yılında kazanmıştı. Belediye malları sosyal amaçlı da olsa bedelsiz verilemez maddesine dayanak göstererek belediyeyi haklı gören mahkeme kararına eğitimciler de, gerek karara, gerekse Türkyılmaz’ın mücadelesine tepki göstermişti. Tesis, iki yıldır tadilattaydı.

Afyon haber












































bahis siteleri
Balikesirhaber.net | 2022