Rize’de ‘Çay Yetiştirme Teknikleri’ için toplandılar

Rize’de ‘Çay Yetiştirme Teknikleri’ için toplandılar

Ulusal Çay Konseyi ve RTE Üniversitesi işbirliğinde – Rize Ticaret Borsası, ÇAYKUR ve Rize İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün Paydaş olduğu “Çay Yetiştirme Teknikleri” kapsamında ( Toprak Analizi, Gübreleme, Budama ve Uygun Hasat Yöntemleri) çay üreticileri ile bir araya geldi.

Ajans Pazar/ RİZE İGFA- ‘Çay Yetiştirme Teknikleri’ kapsamında düzenlenen toplantılarla ilgili yapılan açıklamada; “Ulusal Çay Konseyi ve RTE Üniversitesi işbirliğinde – Rize Ticaret Borsası, ÇAYKUR ve Rize İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün Paydaş olduğu “Çay
Yetiştirme Teknikleri” kapsamında ( Toprak Analizi, Gübreleme, Budama ve Uygun Hasat Yöntemleri) üreticilerimizle buluşmaya devam ediyoruz.

5 Nisan 2022 tarihinde Arhavi Ziraat Odası ev sahipliğinde Arhavi de gerçekleştirilen eğitim toplantısından sonra 12 Nisan 2022 tarihinde Pazar Ziraat Odası ev sahipliğinde “Çay Yetiştirme Teknikleri” kapsamında; RTEÜ Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı aynı zamanda Çay İhtisas Koordinatör yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Akbulut ve Dekan Yardımcısı aynı zamanda Çay ve Çay Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Kezban Yazıcı tarafından üreticilerimize yönelik
sunumlar gerçekleştirildi

Sunumların sonunda Prof. Dr. Mustafa Aakbulut ve Doç Dr. Kezban Yazıcı tarafından üreticilerin sorularına cevap verilirken, kapanışta söz alan Prof Dr. Mustafa Akbulut; Çay İhtisas Üniversite olarak üreticiler ile buluşmaktan memnun olduklarını ve sorunların çözülmesi adına gerekli çalışmaları yapmaya devam edeceğiz” denildi.

Afyon haber












































bahis siteleri
Balikesirhaber.net | 2022