Bingöl’de baz istasyonu 6 köyü mağdur etti

Bingöl’de baz istasyonu 6 köyü mağdur etti

Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Servi Bölgesi, Gönülaçan Köyünde arızalanan baz istasyonu, başta öğrenciler
Ana Sayfa GÜNDEM 18 Nisan 2022 0 Görüntüleme

Geri Gönderme Merkezleri kapasitesi 20 bine çıkacak

Göç İdaresi Başkanlığı Düzensiz Göçle Mücadele ve Sınır Dışı İşleri Genel Müdürü Ramazan Seçilmiş, ülke genelinde düzensiz göçmenlerin sınır dışı işlemlerinin yapıldığı geri gönderme merkezlerinin kapasitesinin Mayıs ayında 20 bine ulaşacağını belirtti.

ANKARA (İGFA) – Düzensiz göçmenlerin, kolluk kuvvetlerince yakalandıktan sonra sınır dışı işlemleri tamamlanana kadar barındırıldıkları Akyurt Geri Gönderme Merkezi’nde basın bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İçişleri Bakanlığı’nın internet sitesinden aktarılan habere göre toplantıda, geri gönderme merkezleri sayesinde sınır dışı işlemleri en kısa sürede gerçekleştirilen düzensiz göçmenlerin temel haklara erişimine de imkan tanındığı vurgulandı. Düzensiz göçle mücadele kapsamında 2016’dan bugüne kadar 320 bin 172 yabancının sınır dışı edildiği bildirildi.

Geçen yıl 451 bin 96 düzensiz göçmenin ülkeye girişinin engellendiği belirtilerek, 14 Nisan 2022 itibarıyla 2022’de Türkiye’ye girişi engellenen düzensiz göçmen sayısı 127 bin 256 oldu bilgisi paylaşıldı.

Ülke içindeki yakalama faaliyetlerine hız kesmeden devam edildiği kaydedilerek, 2019’da 454 bin 662, 2020’de 122 bin 302, 2021’de 162 bin 996 düzensiz göçmen yakalandı. 2022’de şu ana kadar yakalanan düzensiz göçmen sayısı ise 55 bin 627’e ulaştı ifadeleri kullanıldı.

HUZUR OPERASYONLARINDA 6 BİN 733 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI

Ülke genelinde düzensiz göçle mücadeleye yönelik her ay Huzur Operasyonlarının yapıldığına işaret edilen bilgilendirme toplantısında, bu yıl gerçekleştirilen 4 Huzur Operasyonunda toplam 6 bin 733 düzensiz göçmenin yakalandığı kaydedildi. Toplantıda, bu yıl yakalanan düzensiz göçmenler arasında en fazla Afganların olduğu, daha sonra sırasıyla Suriye, Filistin ve Pakistanlıların geldiği belirtildi.

30 GERİ GÖNDERME MERKEZİ VE 20 BİN KAPASİTEYE ULAŞACAĞIZ

Göç İdaresi Başkanlığı Düzensiz Göçle Mücadele ve Sınır Dışı İşleri Genel Müdürü Ramazan Seçilmiş, düzensiz göçmenlerin kolluk birimlerince yakalanmalarının ardından parmak izleri ve fotoğraflarının Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Göç İdaresi Başkanlığının entegre olduğu ortak veri tabanına kaydedildiğini söyledi.

GERİ GÖNDERME ORANIMIZ YÜZDE 50’YE YAKIN

Öte yandan geri gönderme oranlarının da geçen yıla göre yüzde 74 arttığını söyleyen Seçilmiş, Genel olarak sınır dışı oranlarına baktığımızda, yakaladığımız her 100 düzensiz göçmenin neredeyse yarısını ülkelerine geri gönderiyoruz, yüzde 50’ye yakın oranımız var. Yine bu oran Avrupa Birliğinde yüzde 18 civarında dedi.

Programda, Akyurt Geri Gönderme Merkezi’nde düzensiz göçmenlerin kayıtlarının yapıldığı alanlar ile yemekhane, kreş, çocuk oyun alanı gibi yerler de basın mensuplarına gezdirildi.

Afyon haber












































bahis siteleri
Balikesirhaber.net | 2022