Matematikte başarılı olmanın yolları ?

Matematikte başarılı olmanın yolları ?

 Neden matematikten  başarılı olmayı önemsiyoruz?  Bunun eğitim sistemimizde ve milletimi
Ana Sayfa GÜNDEM 6 Haziran 2022 1 Görüntüleme

Matematikte başarılı olmanın yolları ?

 Neden matematikten  başarılı olmayı önemsiyoruz?  Bunun eğitim sistemimizde ve milletimizde  genel olarak cevabı; Matematik,  iyi bir  yaşamın ve  kariyerin kapı açıcısı olarak görülmektedir. Daha da sadeleştirirsek cümlemizi, matematik eşittir sınavlardan başarılı olmaktır. Sınavlar yoluyla, konforlu bir yaşamın önemli anahtarı sizlere veriliyor. B

u sebepten dolayı küçük yaşlardan itibaren çocuklarımızı sınavlarla tanıştırıyoruz. Bu Tanışmadan sonra, bir daha ayrılmaz ikili  öğrenci ve sınavlar… Peki matematik tüm dünyada böyle mi  anlaşılıyor. Bunun cevabı kısmen evet kısmen hayır. Tüm dünyada sınavlar mevcut ve bunun neticesi olarak kariyer basamaklarını tırmanıyorsunuz. Sadece ülkemizdeki kadar sert ve acımasız değil.  Yani daha açıkçası ekonomik gelişmişlik sınavlara bakış açısını da değiştiriyor.  LGS matematik özel ders gibi dersler matematikbitmistir.com ile alınabiliyor.

Matematik nedir?

 Matematikçilere göre; matematik, dünyayı ve yaşamı anlama anlamlandırma sanatıdır. Yine matematik, yaşam ve sorunlar hakkında fikirler üretebilmek için önemli bir yardımcı olarak görülüyor.  Ders olmanın yanında hayatın bir gerçeği ve parçası… Matematik  önemli derecede insanlığın hayatını kolaylaştıran önemli bir vasıta,  bir araç olarak bakılıyor. Bundan dolayı eğitimle  sistemimizde ilgili yapılan yeniliklerin  reformların temel amacı, öğrencilerin matematiği sevdirmek, anlayarak öğrenmelerine yardımcı olabilmektir.  Matematiği  hayatlarında kullanmalarını sağlamaktır. 

Neden matematiği anlamada bu kadar sorun yaşıyoruz?

 Matematik  üzerine  yapılan çalışmalar, reformlar, bu kadar önemli bir işlevi   olmasına rağmen; ne yazık ki matematikten istenen başarı sağlamasını. Hatta  öğrencilerin çoğu tarafından sevilmiyor. Matematik  soyut, zor, can sıkıcı bir ders olarak algılanıyor. Dersten çok matematik zeki insanların alabileceği  elit bir ders veya çözülmesi zor bir bulmaca olarak görülüyor.

Matematik özel ders – https://matematikbitmistir.com/

Afyon haber












































bahis siteleri
Balikesirhaber.net | 2022