Romanya Vize Başvurusu

Romanya Vize Başvurusu

Romanya’ya seyahat edecek Türk vatandaşları, Romanya vize başvurusu yapmaları zorunlu olmuştur. Romanya’
Ana Sayfa GÜNDEM 15 Eylül 2022 1 Görüntüleme

Romanya Vize Başvurusu

Romanya’ya seyahat edecek Türk vatandaşları, Romanya vize başvurusu yapmaları zorunlu olmuştur. Romanya’ya gidecek kişi veya kişiler, Romanya Ankara Büyükelçiliği’ne, Romanya İstanbul Başkonsolosluğu’na veya Romanya fahri Konsolosluklarına giderek Romanya vize başvurularını yapmaları gerekir. Bunların haricinde Romanya Büyükelçiliği tarafından yetki verilen seyahat acenteleri ile vize başvuru merkezleri aracılığıyla Romanya vize başvuruları yapılmaktadır. Romanya vize başvurularını internet üzerinden Romanya konsolosluğu tarafından oluşturulmuş olan EVIZA portalı ile yapmak mümkün olmaktadır.

Romanya Vizesi Başvuru Evrakları

Romanya seyahati planlayan kişiler, Romanya vizesine başvurmaları zorunludur. Romanya vizesi için gerekli olan evrakların hazırlanması ile vize başvuruları yapılmaktadır. Romanya vizesi için gerekli evraklar eksiksiz ve doğru güncel bilgiler verilerek yapılması uygun olur. Romanya vizesi başvuru evrakları şunlardır.

Romanya vize başvuru formu: Romanya Konsolosluğu tarafından hazırlanan ve resmi yeterliliği olan bir belgedir. Vize başvuru formuna yazılacak bilgiler doğru ve güncel bilgiler olması gerekir.

Pasaport: Romanya vizesi için gerekli olan pasaport içerisinde en az 2 sayfa boş bulunması gerekir.

Seyahat belgeleri: Romanya Konsolosluğu’na verilecek belgelerden biri de seyahat amacı, kalış süresi, Romanya’da geçinebilecek para durumu, uçak biletleri gibi belgelerin sunulmasıdır.

Talep dilekçesi: Seyahatin nedenini belirten dilekçedir.

Biyometrik fotoğraf: Vize başvurusunda bulunan kişinin 2 adet biyometrik fotoğrafı.

Nüfus kayıt örneği: Romanya vizesi başvurusu yapan kişiye ait nüfus kayıt örneği.

Kimlik fotokopisi

Romanya vize ücretinin ödendi Dekontu.

Romanya Vize Başvurusunun Yapılış Aşaması

Romanya vize başvurusunun yapılış aşaması ilk olarak Romanya vizesine başvuru yapacak kişi, Romanya seyahati planlayan kişiler seyahat amaçlarına uygun olan vize türlerini belirlemesi gerekir. Yanlış vize türüne göre vize başvurusunda bulunmak vize başvurusunun iptal olmasına neden olur. Seyahat amacı belirlendikten sonra seyahat amacına uygun olan gerekli evrakların hazırlanması gerekir. Hazırlanacak evraklar eksik olmayacak ve güncel olan bilgiler verilecektir. Romanya vizesi için gerekli olan evraklar tamamlandıktan sonra Romanya Konsolosluğu üzerinden vize randevusu alınması gerekir. Randevu alınmasında verilecek bilgiler de güncel bilgiler olacaktır. Romanya vizesi randevusu alındıktan sonra randevu tarihinde ve saatinde Romanya Konsolosluğu’na gidilerek hazırlanmış olan evraklar teslim edilir. Bu evrakların teslim aşamasında vize başvurusu yapan kişinin parmak izleri alınır. Romanya vize randevu tarihinde Romanya Konsolosluğu’na gidilmediği durumda Romanya vize başvurusu iptal olur, ve yeniden vize başvurusunda bulunulması gerekir.

Romanya Vize Türleri

 Romanya vizesi alacak kişiler, Romanya vizesi başvurularını seyahat nedenine göre yapmaları gerekir. İlk olarak seyahat nedeni belirlenmesi uygun olur. Romanya vize türleri farklı olmasından dolayı gerekli evraklarda farklı olmaktadır. Romanya seyahat edecek kişi başvurusunu yapacağı vize türünü belirledikten sonra gerekli evrakları hazırlaması gerekir. Yanlış vize türüne başvuru yapılması durumunda Romanya vize başvurusu iptal olur. Romanya vize türleri şunladır.

l Transit B tipi vize türü

l Havaalanı A tipi transit vize türü

l Kısa süreli C tipi vize türü

l Turist vizesi C/TU vize türü

l Ziyaret C/VV vize türü

l Ticari C/A vize türü

l Nakliye C/TR vize türü

l Spor faaliyetleri C/SP vize türü

l Kültürel kısa süreli tıbbi tedavi C/ZA vize türü

l D tipi vize türü

l Romanya E- Vize türü

Romanya vizesi başvurularının karar verme yetkisi Romanya Ankara Büyükelçiliği ve Romanya İstanbul Başkonsolosluğu’nda olmaktadır. Romanya vize başvurularının olumlu veya olumsuz durumları konsolosluğun yoğunluk durumuna göre 15 gün içerisinde açıklanır. Romanya Konsoloslukları Romanya’nın ve Türkiye’nin resmi tatil günlerinde hizmet vermeyi durdurur. Vize başvuruları bu tatil günleri hesaplanarak yapılması gerekir.

Afyon haber












































bahis siteleri
Balikesirhaber.net | 2022