Muğla’da yerel tohumlar 2023 yılı için toprakla buluşuyor

Muğla’da yerel tohumlar 2023 yılı için toprakla buluşuyor

Her yıl yetiştirdiği ata tohumlarını ücretsiz olarak tüm Türkiye’ye dağıtan Muğla Büyükşehir Belediyesi,
Ana Sayfa SİYASET 17 Mart 2022 2 Görüntüleme

CHP: Uludağ yapılaşmaya açılmasın

CHP’liler Uludağ Milli Parkı’nın yaklaşık 5 bin hektarlık bölümünün milli park statüsünden çıkarılarak Alan Başkanlığı adı altında yapılaşmaya açılması için yapılan hazırlığa tepki gösterdi.

BURSA (İGFA) – Partisinin doğa eylemlerine destek olmak amacıyla iki gündür Bursa’da olan CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Ali Öztunç, Uludağ’ın Türkiye’nin de, Bursa’nın da gözbebeği olduğunu söyledi.

“Uludağ korunuyordu bugüne kadar ne oldu da şimdi Uludağ Alan Başkanlığı derdine düştüler” diye soran Öztunç, “Bu alan başkanlığı yönetimi, getirilecek olan kanun teklifi Uludağ’a zarar verecek. Burada birilerine yeni rant kapısı açacaklar, kişiye özel, Erdoğan’ın yakınında bulunan bir sanatçının ailesine özel bir kanun çıkarmak istiyorlar. Biz bu alan başkanlığı filmini daha önce Kapadokya’da gördük. Kapadokya’da bütün mağaraların altına içine oteller yapıyorlar. Kapadokya kalmadı. Bir süre sonra da Uludağ kalmayacak. Uludağ sadece karla ilgili bir merkez değil ki, buradaki bitki örtüsü, yaban hayatı gittiğinde ne anlamı kalacak? Ama şimdi Uludağ’ı peşkeş çekiyorlar. Buna TBMM’de izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

5 Bursa milletvekilimizle, CHP grubuyla, Millet İttifakı milletvekillerimizle bu mücadeleyi vereceklerini belirten Öztunç, “Çünkü Türkiye’nin pek çok yeri talan edildi, yandaşlara, 5’li çeteye ve müateahhitlere peşkeş çekildi. Ege Akdeniz sahilleri peşkeş çekiliyor, şimdi sırada Uludağ var. Uludağ’ı gridağ yapmak istiyorlar. Buna müsaade etmeyeceğiz. Şimdi iktidara geliyoruz. İktidarımızda da buraları korumaya devam edeceğiz” diye konuştu.

CHP İl Başkanı İsmet Karaca, TBMM’de şahsa özel adrese teslim bir kanun değişikliği hazırlığında olduğunu belirterek,”Uludağ’da Göller Bölgesi, Çobankaya, Sarıalan, Kirazlıyayla ranta açılıp yapılaşacak. Burası 1961’de Türkiye’nin 5. Milli Parkı. Bugüne kadar bütün saldırılara rağmen korunabildiği kadar korundu ama bugün topyekün bir saldırı altında, buna geçit vermeyeceğiz” dedi.

İlginizi çekebilir

Babacan’dan Avrupa vaatleri

Babacan’dan Avrupa vaatleri

Afyon haber












































bahis siteleri
Balikesirhaber.net | 2022